Home Walk-the-Dog SelectSupport Xandra van Rhee ContactWat mij drijft

Mijn ervaring als HR-manager, ondernemer, loopbaanadviseur en coach ten goede laten komen aan anderen. Op een persoonlijke, aandachtige manier. Ontspannen, met de focus op kwaliteit. Sinds 2003, toen ik Walk-the-Dog en enkele jaren later SelectSupport ontwikkelde, is dit wat ik wil en doe.

Mijn bronnen

Na mijn rechtenstudie ging begin 1980 mijn loopbaan van start bij Shell, in Human Resources. Daar ontdekte ik wat een verschil het kan maken: de baan, de plek, collega’s of de baas voor wie iemand werkt. Succesvolle managers zag ik “mislukken” in een kennelijk ongeschikte assignment. Onopvallende professionals zag ik opbloeien in een nieuw, bij hen passend project of onder de vleugels van een motiverende manager.

Bij Shell leerde ik een vak dat aansloot bij mijn nieuwsgierigheid naar de praktijk en mijn belangstelling voor mensen. Het was een eye-opener dat er in het zakelijke krachtenveld tussen vraag en aanbod van werk mogelijkheden liggen om mensen te stimuleren en helpen hun bestemming te vinden. Ik werd erdoor gegrepen.

Dagelijks put ik uit de rijke bron van cursussen, training en coaching die ik zelf heb ontvangen. Het fundament werd gelegd bij Shell. Later volgden trainingen en workshops bij onder andere De Baak, Oscar David (team building, transformatie, enneagram), Helen Palmer (enneagram, intuition development), Richard Scriven (potentieel beoordeling) en het ITIP (persoonlijke ontwikkeling en team dynamiek).

Het roer om

Het roer ging een paar keer om. Na tien jaar HR-management bij Shell wilde ik me volledig richten op het matchen van mensen en werk. Ook wilde ik ervaren hoe het is om deel uit te maken van een kleine organisatie.

Korte tijd werkte ik bij Ebbinge Consultants. Om vervolgens iets te doen wat mij zelf verrastte: ondernemen.

In 1990 werd ik als starter en partner medeverantwoordelijk voor Yess International Consultants, gelieerd aan Egon Zehnder International. Ik werkte er twaalf jaar in executive search, loopbaanadvies en als coach. Voor vrijwel alle disciplines in uiteenlopende sectoren. Opdrachtgevers waren multinationals, middelgrote ondernemingen, familiebedrijven, strategische consultancy firma’s en non-profit organisaties. De laatste twee jaar gaf ik als directeur sturing aan het vernieuwingsproces dat nodig was om YESS gezond naar een volgende fase in haar bestaan te leiden.

Ontspanning en vernieuwing

Na twaalf jaar consultancy, management en ondernemerschap werd het tijd om uitgestelde verlangens te vervullen. Een hond, zelf een tuin maken, meer buiten zijn, vrijwilligerswerk. Minder druk, minder files, meer ruimte voor ontwikkeling en vriendschappen.

Het leidde me terug naar de bekende bron, in een nieuwe vorm. Executive & Walk-the-Dog coaching en Select Support, twee kanten van dezelfde medaille: aandacht voor talent.